ЕЛЕНА ГРУП

ЕЛЕНА ГРУП

ул. Ген. Прохоров 1
Попово,
България
26.2271511
43.3482552
UserLikes
Име: ЕЛЕНА ГРУП
Адрес: Попово, ул. Ген. Прохоров 1
Телефони: text to imagetext to imagetext to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://elenagroup.eu
E-mail: text to image
Отрасъл: Опаковки
Дейност:

Производство на опаковки за хранително - вкусовата промишленост

Ключови думи: продукти rolafix, rolafix алуминиево фолио, rolafix фолио за свежо съхранение, rolafix хартия за печене, алуминиево фолио

За нас

Фирма ЕЛЕНА ГРУП ЕАД е основана през 2007 година ,като придобива основаната през 1991 год. ЕТ Елена Иванова-Иван Иванов София която трябва да се смята за основаването на бизнеса. През годините фирмата се разраства като придобива Роса АД Попово, ФМА АД Лясковец, Топ Консерв ЕАД Ямбол, Пътинженерингстрой АД Търговище.

През 2009 ЕЛЕНА ГРУП ЕАД става част от ИГ ХОЛДИНГ СОФИЯ.Като цяло фирмата е ориентирана в производството на опаковки за хранително - вкусовата промишленост в частност млечната промишленост.Във фирмата работят средно 120 човека което обезпечава във висока степен необходимостта от подготвен и квалифициран персонал.

1. Производство на ЕЛЕНА ГРУП ЕАД София.

Производството на капачки за кисело мляко се осъществява в производствено помещение в гр. Попово, отговарящо на съвременните изисквания разработени по HACCP и Безопасност на Труда. Фирмата разполага с 6 броя прего-щанцови машини, производство на неската фирма „РЕМЕЛЕ”. Капацитета с които разполага цеха е до 25 тона на месец. Дебелините с които работим са в диапазона от 0,0008мм до 0,0060мм.

Основните марки метали за производството на алуминиево фолио са: 8011,8079,1200 и т.н. ЕЛЕНА ГРУП ЕАД разполага с нова модерна лакировъчна линия с три броя лакировачни секций чрез която се полагат термолаковете, както и праймер с подготовка за печат,както и с модерна разачка за оразмеряване и рязане на лакираното фолио.Към момента ЕЛЕНА ГРУП ЕАД работи и доставя лакове от фирми като „Хенкел” Германия, ”Актега”Германия, ”Роом и Хаас” Франция и др.

Капацитета на линията за лакиране достига до 70 тона месечно зависимост от работните ширини за лакиране. Максималните ширини при които работим са 1150 мм, като дебелините на лакиране достигат 0,0060мм. Линията разполага и с опция за студено каширане на хартия с алуминиево фолио което е често срещан и използван продукт в хранително-вкусовата промишленост.
В предвид с разрастването на бизнеса с опаковки и наложеното търсене от пазара на качествени изделия, ЕЛЕНА ГРУП ЕАД планира инвестиция в нови мощности за производство на опаковки и щанцовани етикети от алуминиево фолио. За целта се планира да бъде доставена високо технологично-производствена линия която ще увеличи капацитета и качеството на готовото изделие.

Производството на капачки тип Омния , капачки тип Туист - оф , кутии, капаци и друг амбалаж за консервната промишленост се извършва предимно на ишлеме във ФМА АД гр. Търговище, чиито производствени мощности се намират в гр. Лясковец. Същото е 84,63 % собственост на Елена Груп ЕАД. Фирмата закупува необходимите материали и ги влага за преработка на ишлеме. Необходимите материали за това производство са следните:

* лакиран алуминиев прокат,
* уплътнителна паста Деви,
* лакирано желязно тенеке,
* уплътнителна паста за Туист - оф,
* лакирано или литографирано желязно тенеке, - ГМЖ,
* уплътнителна паста за железни капаци,
* кашони, найлонови торбички, етикети и други опаковъчни материали.

Производството на кафе “Евита” и кафе ”Аро” се осъществява в цех в гр. Попово оборудван с модерна техника внос от Гърция.

2. Търговия

В областта на търговията фирмата има изградена търговска мрежа и търгува както с промишлени, така и с хранителни стоки на едро и дребно. Това дава възможност стоките собствено производство да стигнат директно до крайния потребител, без участието на посредници, а от тук и възможността да търгуваме без посредници на конкурентни цени.
Фирмата разполага с складове и представителства в София, Варна, Пловдив, Търговище, Пазарджик, Лясковец, Габрово, Ямбол и Попово

3. Услуги

В сферата на услугите ЕЛЕНА ГРУП ЕАД се занимава с хотелиерство и ресторантьорство.
Двата хотелски комплекса “БЕЛИЯТ КОН” и “РАЙ” са разположени един до друг на главен път София – Варна на 5 км преди Търговище, в месността Парка, намираща се в Предбалкана на Стара планина.
Хотелската част на комплексите се състои от 29 двойни стаи и 10 апартамента оборудвани с

* Климатик;
* TV ;
* Мини бар;
* Телефонна централа;
* Денонощен Рум сървиз;


Двата хотела предлагат на своите гости три ресторанта съответно с 80 , 60 и 30 места,два лоби бара, модерен нощен бар.
За летния сезон комплексите осигуряват на своите гости летен бар и барбекю с над 300 места,които са разположени около плувен басейн с размери 50х20 метра с два броя водни пързалки – Ролба дълга 64 м и Камикадзе дълга 24 м.Ние сме помислили и за малките гости на хотелите като специално за тях е направен и детски басейн с размери 10 х 5 метра,също оборудван с детска пързалка.

Комплексите “БЕЛИЯ КОН” и “РАЙ” предлагат и два тенис корта с червена настилка.
За всички гости на хотела е осигурен денонощно охраняем безплатен паркинг.
Разположени сред природата,предлагащи всички удобства за отдих и развлечения, комплексите “БЕЛИЯТ КОН” и “РАЙ” са предпочитано място за почивка и забавления от всеки наш посетител.




 

Открийте ни в Google+